Σχετικά με εμάς

Το Christos Place δημιουργήθηκε και διοικείται από την Γερμανικής καταγωγής, Simone Bosch και τον Χρήστο Βαρδουλάκη ο οποίος γεννήθηκε στους Ανύδρους. Το 1993 μετέτρεψε το παλιό σχολείο του χωριού σε ένα μικρό καφενείο «Στο Σχολείο», προσφέροντας σνακ για τον τοπικό πληθυσμό και τους ταξιδιώτες που κάνουν πεζοπορία. Αλλά σύντομα οι πελάτες μας ήθελαν περισσότερο από λίγα ελληνικά σνακ. Έτσι, το 2001, επεκτείναμε το καφενείο σε μια ταβέρνα, όπου σερβίρονται τοπικά πιάτα, με πρώτες ύλες δικιά μας παραγωγής και δημιουργήσαμε καινοτόμες συνταγές.

Christos Place

Η αρχιτέκτονας Simone και οικοδόμος Χρήστος έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει τις 6 εξοχικές κατοικίες τους με πολύ αγάπη, φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας ένα οικογενειακό κομμάτι γης που ήταν οικογενειακή επιχείρηση για πολλά χρόνια. Πριν από τους γονείς του Χρήστου, χρησιμοποίησαν τη γη για να καλλιεργούν σιτάρι και ελιές, καθώς και κυψέλες για παραγωγή μελιού. Η παραγωγή μελιού σε εκείνο το τμήμα έδωσε το όνομα που ήταν γνωστό ως “κήπος των μελισσών”.

Έτσι εξηγείται και το λογότυπο του Christos Place (κυψέλη). Η εικόνα έχει επίσης και ιστορική σημασία καθώς προέρχεται από τον δίσκο της Φαιστού που βρέθηκε το 1908 στα ερείπια της Φαιστού την μινωική περίοδο. Μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα παλαιότερα έντυπα της ανθρωπότητας (περίπου 1700 π.Χ.), όπου τα μεμονωμένα γραμματόσημα των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών είχαν πιεστεί μέσα στον πηλό σε ένα σπειροειδές σχέδιο. Επειδή η εικόνα της κυψέλης συμβολίζει επίσης «σπίτι», στάθηκε ικανό να χρησιμοποιηθεί ως λογότυπο και να χτιστεί το Christos Place στον “κήπο των μελισσών”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Resize Font